Anbefaling

Elin Evensen

Anbefales! Hadde besøk av Monica i dag for ekvipasjerådgivning med min 3 årige unge fjordhest, der vi ble møtt der vi var, på det nivået vi var og fikk mye som var nyttig for oss å øve på. Hun var flink til å sette spikeren på hodet der vi hadde problemer og forklarte på en god måte hvordan jeg skulle løse problemene. Maken til oppfinnsom hesteperson har jeg ikke vært borti, og unghesten som kjedet seg på boks i det siste har fått mye nytt i boksen sin å styre med. Min gamle hest satte også stor pris på massasjen, noe han viste tydelig under og etter :) Tusen takk! :)

 

Natural Horsemanship

Natural Horsemanship, hestehåndtering, naturlig hestevett... Det spiller ingen rolle hva man kaller det. Det hele viser til en filosofi innen hestehåndtering, eller en måte å trene på om man kan si det enklere.

En ønsker å behandle hesten utifra hestens prinsipper og målet er å oppnå et ypperlig samarbeid som er helt fritt for tvang og misshandling.

Natural Horsemanship betyr IKKE at man må jage hesten rundt og rundt i en rundtpaddock. Det betyr heller IKKE at man absolutt må ri uten

hodelag, bittløst, med bomløs sal og ha barfothest.

Det betyr enkelt og greit at man forsøker å ivareta hestens premisser og det fins en masse gode øvelser man kan utføre for å komme dit. Det er altså ikke sånn at man "går ut og trener litt natural horsemanship". Horsemanship er det du gjør sammen med hesten din 24 timer i døgnet. Man trener nemlig bestandig hesten sin!

I min hestehåndtering forsøker jeg å motivere hesten til det jeg skal gjøre i stedet for å bruke tvang. Jeg bruker mye belønninger (av og til også godbiter) og forsøker å gjøre det lett for hesten å lykkes.

Miljøtrening er noe jeg fokuserer på fordi det å ha en trygg hest er svært viktig for meg. En trygg og fornøyd hest er etter min mening en hest som presterer bedre uansett hvilken gren det er snakk om. Det er ikke bare snakk om sikkerhet men rett og slett hestens velvære. Hester liker ikke å være stresset.