Anbefaling

Elin Evensen

Anbefales! Hadde besøk av Monica i dag for ekvipasjerådgivning med min 3 årige unge fjordhest, der vi ble møtt der vi var, på det nivået vi var og fikk mye som var nyttig for oss å øve på. Hun var flink til å sette spikeren på hodet der vi hadde problemer og forklarte på en god måte hvordan jeg skulle løse problemene. Maken til oppfinnsom hesteperson har jeg ikke vært borti, og unghesten som kjedet seg på boks i det siste har fått mye nytt i boksen sin å styre med. Min gamle hest satte også stor pris på massasjen, noe han viste tydelig under og etter :) Tusen takk! :)

 

onsdag
mar142012

Anette Stensrud: Kaninen Bajas som trengte et veterinærbesøk.

Hei :)
 
Her kommer min opplevelse med bruk av deg, Monica, som dyretolk, som jeg gjerne deler med leserne på din hjemmeside.
Mye av samtalen er såpass privat at jeg utelukker det her, men jeg kan fortelle om de tingene jeg har fått bekreftet at stemmer av utenforstående.
Samtalen dreide seg om kaninen min, Bajas. En skjønn, liten dvergvedder. Jeg oppga minimalt med opplysninger før Monica startet samtalen. Jeg oppga kun de nødvendige opplysninger om at det dreide seg om en kanin, navn, alder, at jeg gikk med mye dårlig samvittighet overfor ham og lurte på om han hadde det bra. I tillegg la jeg ved to bilder. Det var alt som ble nevnt. 
Jeg oppga ikke at han gikk løs inne i huset, men det kom fram under samtalen i forhold til hva han bedrev dagene med.
Da det ble spurt om han hadde noen vondter, "fortalte" han at han hadde noe vondt i tennene og kinnet sitt, og at han var veldig øm og stiv på rompa rett over halen. Jeg kunne ikke selv se at han viste tegn til noen vondter, men bestilte likevel en time hos veterinæren hvor jeg oppga at jeg bare ønsket en ordinær tannkontroll. Grunnen var at jeg ville få bekreftelse på om dette var sant... Kaninenes tenner vokser hele livet, og dersom de ikke får tilstrekkelig med ting å gnage på, må tennene fysisk slipes ned hos veterinær. Men tidligere når Bajas har hatt plager, har jeg tydelig sett det ved at han har unngått å tygge på hardt fòr. Denne gangen hadde han ikke vist noen tegn til dette. Da jeg kom til veterinæren for tannkontroll, kunne de konstatere at han hadde tenner som var merkelig ujevne og hadde begynt å kroke seg. Dette er smertefullt for kaniner, og han måtte i narkose for å slipe tennene sine. Først da fortalte jeg veterinæren at det var på grunn av samtale med dyretolk at jeg hadde oppsøkt dem nå. Dette synes dyrlegen var interessant og spennnende. Jeg ba henne også om å sjekke om han hadde noen vondter over halepartiet. Det hadde han også. Hun kunne bekrefte at han manglet muskulatur over rompa, og det førte til stivhet og kunne oppleves som veldig ømt. Da kunne jeg fortelle at Bajas hadde blitt angrepet av hund sist sommer, nettopp i det området. Pelsen ble revet av og han fikk en lengre rift i huden etter angrepet. Veterinæren mente det var stor sannsynlighet for at det var grunnen til manglende muskulatur og stivhet. Med dette fikk jeg mer enn nok bevis på vondtene som kom opp under samtalen med Monica. Noe jeg synes er både fasinerende og fantastisk imponerende!!! Takk for hjelpen!
 
Hilsen Anette Stensrud, en stolt kaninmamma!