Anbefaling

Elin Evensen

Anbefales! Hadde besøk av Monica i dag for ekvipasjerådgivning med min 3 årige unge fjordhest, der vi ble møtt der vi var, på det nivået vi var og fikk mye som var nyttig for oss å øve på. Hun var flink til å sette spikeren på hodet der vi hadde problemer og forklarte på en god måte hvordan jeg skulle løse problemene. Maken til oppfinnsom hesteperson har jeg ikke vært borti, og unghesten som kjedet seg på boks i det siste har fått mye nytt i boksen sin å styre med. Min gamle hest satte også stor pris på massasjen, noe han viste tydelig under og etter :) Tusen takk! :)

 

Ønsker du en mykere hest? Prøv hestemassasje!

Monica Iselin Evang autorisert ved Nordisk Hestemassasje Skole.

 

Hestemassasje kan brukes som forebygging eller rehabilitering av alle typer hester.
Massasje øker blodsirkulasjonen og fjerner slaggstoffer raskere i tillegg til å myke opp og gjøre musklene mer elastiske.

For bestilling: ring 40844079

Jeg kan tilby:

 • Fysikalsk massasje
 • Triggerpunkts behandling
 • Bindevevsmassasje
 • Segmentsmassasje
 • Myk kiropraktikk/mobilisering
 • Stretching
 • Hydro/crypo-terapi
 • Urtebehandling
 • Bachs blomstermedisin

 

Spørsmål om hestemassasje:

Hva gjør egentlig massasje?

Det viktigste som skjer i kroppen når den blir massert er at blodsirkulasjonen øker. Muskler som er stive eller ømme har somregel dårligere blodsirkulasjon enn nødvendig.

Blodet frakter næring til alle cellene i kroppen og når cellene får bedre næring vil alt fungere bedre. Cellene får mer energi å bruke til å reparere seg selv og alt vevet i kroppen, de kan lettere formere seg og lettere gjøre den oppgaven de har i kroppen.

I tillegg hjelper massasjen alle avfallstoffer til å forsvinne lettere. Lymfesystemet har ikke et hjerte som pumper det rundt slik blodet har og det er avhengig av bevegelse for å virke. Massasjen hjelper til. Der det er mye slaggstoffer som er opphopet kan vi kjenne en ømmhet. Dette hindrer også blodomløpet.

Massasjen hjelper musklene til å bli mykere og mer elastiske slik at de kan jobbe bedre og ikke så lett blir skadet. Muskler som brukes lite, er støle, stive eller har andre problemer blir sammenknyttet, kortere og mindre elastiske. Slike muskler jobber dårlig og kan lett bli skadet (for eksempel forstrukket)

 

 

Hva kan massasje hjelpe for?


Det fins uendelig mange ting massasje kan hjelpe for. For å nevne noen:

- Dårlige prestasjoner som skyldes spenninger  i  muskulatur.

- Adferdsproblemer.

- Benhinnebetennelse (men ikke andre typer betennelse/inflammasjon).

- Dårlige bevegelser.

- Stølhet.

- Stivhet.

- Vondt i leddene.

- Stress.

- Vond rygg.

- Små skjevheter i skjelettet.

- Låsninger.

- Dårlig hummør.

- Forkortede muskler.

- Dårlig blodgjennomstrømming.

- Nervesystemet påvirkes (for eksempel bedres immunforsvar, og antistresshormoner frigjøres ved massasje) .

- Dårlig Fordøyelse.

 

 I tillegg kan massasje være fint fordi :

- hesten kommer seg raskere og bedre etter trening. Spenninger i muskulaturen senkes.

- massasje forebygger mot en del skader.

- massasje kan brukes rehabiliterende etter en skade.

 

Obs! Det er ingen garanti for at massasje hjelper mot alle disse plagene, men i mange tilfeller er dårlig blodgjennomtrømming årsak til problemer. Det fins godt dokumenterte forsøk der massasje hjelper mot mange av de overnevnte plagene.

 

Hvorfor bør jeg bruke en profesjonell hestemassør?

En professjonell massør vet hvordan han/hun best skal behandle hesten. En massasje er mye mer enn bare å gni litt på muskler. Hestemassøren vet hvilke steder man må være forsiktig og hvilke steder man kan ta i. Han hun kan se på hestens bevegelsesmønstrer og bygge opp en behandling bassert på for eksempel

 • Fysikalsk massasje
 • Triggerpunkts behandling
 • Bindevevsmassasje
 • Segmentsmassasje
 • Myk kiropraktikk/mobilisering
 • Stretching
 • Evt andre ting han/hun har kunnskap om

En hestemassør har massert mange hester og har god erfaring innen forskjellige problemområder. I utdannelsen ved Nordisk Hestemassasjeskole må vi ha fullført 100 fulle massasjer på hester for å bli godkjent. Dette gir oss grunnlag til å vite litt om hvordan forskjellige hester er forskjellige. Skolen gir oss dessuten kunnskap om fôring av hest, tannhelse, kiropraktikk, saltilpasning, trening av hest og mye mer.