Anbefaling

Elin Evensen

Anbefales! Hadde besøk av Monica i dag for ekvipasjerådgivning med min 3 årige unge fjordhest, der vi ble møtt der vi var, på det nivået vi var og fikk mye som var nyttig for oss å øve på. Hun var flink til å sette spikeren på hodet der vi hadde problemer og forklarte på en god måte hvordan jeg skulle løse problemene. Maken til oppfinnsom hesteperson har jeg ikke vært borti, og unghesten som kjedet seg på boks i det siste har fått mye nytt i boksen sin å styre med. Min gamle hest satte også stor pris på massasjen, noe han viste tydelig under og etter :) Tusen takk! :)

 

Ekvipasjerådgivning!

- En helhetlig behandling

Jeg kommer til deg og hjelper hesten din og deg med deres problemer. Vi skreddersyr behandling og trening etter deres behov!

 

 Bestilling:

Ring Monica 40844079

eller send mail til villemy@evang.priv.no

 

 

Jeg benytter meg av kunnskaper innen:

- Hestemassasje og fysioterapi (det vil si forskjellige fysikalse behandlinger)

- Laserbehandling med Optilaser

- Myk kiropraktikk

- Dyretolking

- Hovtrim (selv om hesten har sko kan jeg se hvordan den er skodd)

- Utstyrstilpassing

- Fôring

- Natural Horsemanship

- Rehabiliterende opptrening

- Dressur, sprang, western, akademisk ridning og distanseridning (Har en stor variasjon i øvelser som er nyttige for både hest og rytter)

-  Utforming og innredning av boks, stall, stallgang, paddock og inngjerdninger

 

Hvordan foregår en Ekvipasjerådgivning?

En ekvipasjerådgivning er en behandlingsform der du og jeg sammen med hesten ser på hele hesteholdet og finner ut hvor ting kan bedres. Er det noen spesielle problemområder så ser vi på det sammen. Dersom du har spesielle problemstillinger innen f.eks ridning vil vi se på dette, men samtidig er det vanskelig å rette på en feil ved hjelp av ridning dersom det er noe galt med hesten. Ved å se på helheten vil jeg kunne benytte meg av alle utdannelsene mine uten å være "låst" til en behandlingsform. Oppfølgende behandling kan godt være f.eks hestemassasje,  natural horsmanshiptime eller ridetime.

Eksempel 1:

Jeg skulle til hesten til en jente på Skarnes for å trimme høvene. Hesten var svært ugrei med bakbeina og jeg foreslo en full gjenomgang med en hestemassasje. Hun bestilte en massasje av meg til neste gang jeg kom,  og vi fant ut at hesten hadde et svært skjevt bekken. Ved lett manipulering med myk kiropraktikk fikk vi hjulpet hesten. Dette måtte så klart gjentas flere ganger. Senere fant vi også ut at hesten hadde et bitt som var for stort og slo mot hestens tenner. Dersom hun hadde bestilt en ekvipasjerådgivning første gang jeg var hos henne hadde vi kanskje oppdaget disse tingene med èn gang og det ville kanskje blitt rimeligere for henne.

 

Eksempel 2:

En fantastisk søt shetlandsponni var svært vanskelig å verke høvene på og kunne ofte bite etter både barn og voksne. Eieren bestilte en ekvipasjerådgivning og vi gikk igjennom hesten. Vi fant ut at hesten hadde skjeve høver som ble balansert opp. Den hadde smerter i nakken og bekkenet og jeg tok en samtale med hesten som avdekket tannproblemer i forhold til bitt og utstyr.

Ponnien ble sjekket ut av veterinær på tennene og behandlet. Hun fikk et treningsopplegg av meg, og det ble noen flere massasjer.

Etter timen ble ponnien som en helt ny hest og datteren som egentlig var litt engstelig kunne fint ri hesten etterpå. Dersom hun hadde bestilt en time til hovtrim, en til massasje, en dyretolksamtale og en utstyrstilpassning og treningsopplegg ville det ha blitt mye dyrere. I dette tilfellet tok jeg ikke en full massasje eller dyretolksamtale, men gikk inn på de forskjellige stedene der jeg trodde noe av problemene satt. Det at jeg hadde frie tøyler i forhold til behandlingsform gjorde oppgaven enklere for meg og vi kom ganske raskt frem til hva som var problemene i dette tilfellet.