Anbefaling

Elin Evensen

Anbefales! Hadde besøk av Monica i dag for ekvipasjerådgivning med min 3 årige unge fjordhest, der vi ble møtt der vi var, på det nivået vi var og fikk mye som var nyttig for oss å øve på. Hun var flink til å sette spikeren på hodet der vi hadde problemer og forklarte på en god måte hvordan jeg skulle løse problemene. Maken til oppfinnsom hesteperson har jeg ikke vært borti, og unghesten som kjedet seg på boks i det siste har fått mye nytt i boksen sin å styre med. Min gamle hest satte også stor pris på massasjen, noe han viste tydelig under og etter :) Tusen takk! :)

 

Kan man ha barfothest om vinteren?

Mange spør meg om dette. Det fins mange forskjellige svar, men jeg ønsker å vise dere at det faktisk går ann å ha barfothest om vinteren!

Her er noen bilder fra våre egne hester der vi rir uten noen ting på føttene til hestene. Vi rir i bratte bakker selv om det er is og snø. En barfothest får bedre grip enn en hest med sko uten brodder.

Når det er veldig glatt er det vanskelig å ha barfothest. Det er noe de fleste som har barfothest er klar over. Da kan det være greit å sette på boots med brodder eller hvorfor ikke prøve det gamle rådet å ha raggsokker på hesten? Noen velger også å sko om vinteren, mens andre atter velger å ha sko om sommeren

på grunn av grusveiene.

Det er stor forskjell på hvor gode hester er til å te seg på vinterføre. Hos meg, Monica, er det en hest som er litt klønete, en som er god og den siste hesten er egentlig nokså dårlig på sommerføre da hun svært lett blir sårbeint, men

om vinteren er hun i sitt ess!

NB! Husk at du må ta dine forhåndsregler og se hvordan akkurat din hest takler vinterføret. I perioder med is og slaps er det direkte livsfarlig å la en stakkars barfothest gå på isen. Hester kan lett strekke leddbånd og sener i tillegg til å skade seg ved fall!

Vi ønsker bare å vise dere at det slett ikke nødvendigvis er umulig å gå på snø og is med barfothest!

Vinteren 2010: Pashan har to godkjente 66km distanseritt på snø og is uten boots, sko eller noe.